vrijdag 20 september 2013

Blauw/groene mini handdoekjes

Natuurlijk ben ik de laatste tijd lekker bezig geweest.
Van allerlei resten weef katoen heb ik een schering gemaakt.
Voor de inslag gebruikte ik de kleuren waar ik wat meer van had, afgewisseld met een dunne chenille; dan krijg je een heel aardig weefsel, waar ik 7 doekjes van kon weven en er was nog een stukje over waar ik nog een leuk keper patroontje in geweven heb. Leuk om te doen.


Het zijn eigenlijk mini handdoekjes; heel geschikt om bij het fonteintje in het toilet te hangen.
Het zijn echt mijn favoriete kleuren.


Een paar weken voordat we naar Zeeland gingen waren ze klaar om te gebruiken. Daar konden we testen en ze zijn goed bevonden.
Nu ben ik op het weefgetouw bezig met een eindeloos lang saai weefsel, maar als dat een maal klaar is ga ik het bewerken met katoenverf en dan..... hoop ik dat er een prachtige sjaal tevoorschijn komt. Even doorzetten: iedere dag een stukje>>>>> volgende week wil ik verven.

maandag 16 september 2013

Zomer week in Zeeland.

De eerste week van september waren wij op vakantie in Zeeland. Twee crea zussen van mij waren ook weer van de partij. We hebben het heerlijk gehad. Het weer was erg mooi die week, op donderdag was het zelfs wat te heet......
We hadden een heel programma om de week door te komen, maar daar zijn we lekker van af geweken..... Je gaat toch niet in een stad lopen slenteren als het weer zo prachtig is! Middelburg en Goes zijn er volgend jaar ook nog wel.

We zijn wel in Veere geweest: op dinsdag middag is daar altijd Handwerkcafé in museum de Schotse Huizen. Als je op de link klikt zie je ons daar zitten, maar dat was vorig jaar......
We werden weer hartelijk ontvangen en er was  van alles te bekijken: Een aantal dames waren nog druk aan het borduren aan de panelen voor het wandtapijt Schotse diaspora. Er is hard gewerkt. Ze waren bijna klaar en sommige al helemaal.... Prachtig borduurwerk, met veel toewijding en liefde voor het handwerk gemaakt.

Ik heb een aantal foto's gemaakt, maar op de website van het museum kun je veel meer zien en lezen over dit schitterende project.

Eén van de borduursters had een prachtige Zeeuwse breitas en het bleek dat daar een patroon van was.... weliswaar van een kleinere handwerktas maar die kan wel groter gemaakt worden zodat er een breiwerk in past. De tas is ook kant en klaar te koop, maar ik, breister/naaister, maak natuurlijk zo iets zelf....
De foto is niet zo mooi, maar is gemaakt door de plastic hoes heen....
Met een heerlijke gerookte paling voor Heer Bommel hebben we Veere weer verlaten om de volgende ochtend naar Arnemuiden te gaan. Vaste prik: een bezoek aan de winkel van Jeanet. Er stonden al enkele dingen op mijn lijstje en daar kwam het materiaal voor de breitas voor de zussen dus bij... Jeanet had net een doos niet aan te slepen sokkenwol ontvangen; we hadden veel geluk.... De dames  maakten ook een keuze uit de voorraad Zeeuws bont. 
Ik ga de tas maken voor mijn ene zus, die een uitstekende breister is; naaien ziet ze  niet zo zitten... de andere zus krijgt het zeker voor elkaar. 
Zelf kocht ik 2 bolletjes wol om Zeeuwse sokken te breien; er is een beginnetje, maar eerst andere dingen afmaken....
Zus Froukje breit voor mij een vest in het patroon van de Arnemuidse  slangen visserstrui. Zij kan dat veel beter dan ik.... bovendien ben ik bezig een groen vest te breien, daar heb ik werk genoeg aan. 
De website www.tikkeltjezeeuws.nl is echt de moeite waard om te bekijken. Zo veel moois!!!!
 
 
Zoals gezegd was het erg warm, maar wij hadden er geen last van: we hadden 'werk' genoeg mee en hebben genoten van Zeeland en van elkaar. Het waren SUPER dagen.