dinsdag 19 februari 2013

Een week vol drukte

Mijn sokken met kabels zijn al een poosje klaar; ik mocht even met de voeten op tafel om ze te showen.
Ook breide ik een mutsje voor mijn zus Froukje passend bij een sjaal die ik al eerder geweven had. Het is een leuk model overdwars gebreid met verkorte toeren. De muts is heel rekbaar en je kunt hem op verschillende manieren dragen.

De afgelopen week was er één met veel hectiek. Allereerst hadden we hier de verloting van mijn sjaal. Daar heb ik uitgebreid over geschreven in mijn vorige bericht. Mijn crea zussen hielden de hoge hoed vast en na deze ceremonie was het voor hen tijd om weer naar huis te gaan na een geweldig weekend met veel geklets en handwerk. Mijn ene zus nam het pakje met de sjaal mee. Zij was al van plan om garen te gaan kopen in Arnemuiden voor nog een Visserstrui en er moest ook wol komen voor de kleinzoon van mijn andere zus. 
Op dinsdag kwam mijn gewonnen doosje van Marloes , wat een prachtig sierdoosje gemaakt door haar Rob.
Het staat de hele week al te pronken op tafel. Nogmaals bedankt, ik ben er erg blij mee.
In de loop van de week merkte ik dat de winnares van mijn weggeef sjaal nog van niets wist en dat was ook zo. Op woensdag wist ze het eindelijk en daar heeft ze heel leuk over geschreven.Hier kun je er over lezen en de sjaal is ook te bewonderen. Door haar verwijzing naar mijn blog kreeg ik een giga hoeveelheid pageviews (voor mijn doen dan). Nu is het aantal weer terug op het normale. 

Vrijdag ben ik naar de Handwerkbeurs geweest met al mijn 5 zusters en 2 zwagers. Heerlijk om elkaar weer te ontmoeten, maar de tocht langs alle stands heb ik alleen gedaan. Dan kan ik kijken waar ik wil en hoef niet te wachten. Natuurlijk heb ik het een en ander aangeschaft. Voornamelijk weefgaren: in dit geval linnen dat ik ga gebruiken voor een project van de Linnenkring; later kom ik hier op terug. 
En dan natuurlijk sokkenwol; dat kun je niet genoeg in huis hebben.

In het boekje van de Handwerkbeurs staat een patroon van een prachtige sok van Wolhalla met een mooi verhaal over de inspiratie bron van dit schitterende patroon met kattenpootjes. Het spreekt mij erg aan omdat wij 2 rode katten hebben. De juiste kleur had ik niet, maar in het groen/blauw is het vast ook mooi. Dit garen heb ik geverfd op de sokken blank manier.
Natuurlijk heb ik de wol in de goede kattenkleur gekocht.



Het is een prettig patroon en inmiddels ben ik aan de hiel toe. De blauwe bol wordt omgetoverd tot een paar sokken voor één van de kleinzonen en de lichtgroene bevat veel katoen; dat wordt dus een zomersok.  
Verder ben ik lekker bezig met weefwerk. Samen met mijn jongste kleinzoon maak ik aanrechtdoekjes voor zijn mem.
Voor hem een hele uitdaging want hij werkt voor het eerst op een 8 schachts getouw met trappers. Het lukt hem prima, maar als ik niet af en toe een stukje weef duurt het wel erg lang voor het weefsel klaar is..... hij is hier alleen op donderdag na schooltijd.




Op een ander getouw staat een weefsel dat ik maak voor het weefclubje. Het is heel anders dan wat ik gewend ben. Een eenvoudige damast op 3 schachten met handmatige selectie. Een hele mondvol. Ik vind het interessant om te doen, maar het is niet echt mijn ding. Natuurlijk heb ik een katten motief getekend. 
Het patroon wordt onder de schering gespeld en als alles goed gaat komt er een mooie ingeweven witte kat tevoorschijn. Je kunt het lapje ook omkeren; dan heb je hem in het zwart. 
Ik maak er een soort tasje van en daarom moet de ene kat op de kop geweven worden..... Ach, je verzint wat; ik ben nu met de derde kat bezig en ik probeer die zonder weeffoutjes te maken en dan moeten er ook nog 2 rode katten komen, dat moeten dan onze Boony en Spike voorstellen.... Draad genoeg. 
De meeste reacties staan een heel eind naar beneden. Hoe dat komt weet ik ook niet.

maandag 11 februari 2013

De winnaar is.....

Vandaag maak ik bekend wie de trotse eigenaar van de rode Hand-dye Effect sjaal is geworden.

Hier zweeft de hand van Heer Bommel nog boven zijn eigen hoge hoed van het Friese kostuum om een lootje te trekken..
Mijn zussen, die een weekend bij ons logeerden, zijn de assistentes en ik wacht met fototoestel gespannen af...... wie hij uit de hoge hoed tovert.

Nummer 1, weten we nog niets... De lijst met namen er bij gepakt en de winnaar is........

Niet te geloven.... Net een boemerang... De wol gaat terug waar het vandaan gekomen is, maar nu als sjaal verweven.
In mijn vorige blog kun je het verhaal van de rode wol lezen.
Jeanet van 'Blij dat ik brei'  was de eerste die reageerde op de give away en daarom kreeg zij nummer 1. Van harte gefeliciteerd.

En alle andere lieve mensen die ook gereageerd hebben en een lootje kregen??? Zij bleven achter in de hoge hoed. 
Er was 1 sjaal geweven en veel liefhebbers. 
Iedereen van harte bedankt voor de fijne reacties op deze weggeef actie en het leuke is dat er ook een aantal nieuwe volgers bijgekomen zijn. Welkom. 
Heel binnenkort laat ik weten wat ik de afgelopen tijd op creatief bezig zijn gebied beleefd heb.
Jeanet, ik weet je adres; eigenlijk zou iedereen dat moeten weten, want je geeft in je blogs zoveel inspiratie en in je winkel verkoop je prachtige materialen om bezig te zijn met het (h)eerlijke handwerk...; de sjaal komt naar jou toe.